Pontes Coevorden  De Krulekoare Hoogeveen  ‘t Boemeltje Meppel  De Vuurtoren Emmen  De Arkel Assen  Altiband Meppel De baten van 2020 komen ten goede aan de onderstaande Organisaties
HOOFDSPONSOR

Het toernooi.


Het door de stichting georganiseerde toernooi wordt gespeeld in de maanden april, mei en begin juni.

De teams spelen in de vijf volgende categorieën:

Dagcompetitie – libre

Dagcompetitie - driebanden

Avondcompetitie - libre

Avondcompetitie - driebanden - klein

Avondcompetitie - driebanden - groot


Ieder team bestaat uit drie personen plus de nodige

reserves. De eerste ronde wordt in poules gespeeld,

daarna volgen de knock-out rondes. Ieder jaar strijden

 ongeveer 100 teams om de prijzen in de verschillende

klassen. Met één of twee reserves per  team betekent

dit dat wij elk jaar ongeveer 500 biljarters in onze

accommodatie mogen verwelkomen.


De eerste twee rondes worden dus in een poulesysteem gespeeld. Iedere poule telt drie deelnemende teams, waarvan de beste twee doorgaan naar de knock-out fase.Opening.


Normaliter vindt de opening plaats op de eerste maandagavond van april. In bijzijn van de vertegenwoordigers van de goede doelen proberen wij altijd een prominente Drent of iemand die nauw betrokken is bij het toernooi de afstoot te laten doen. Hiermee is het evenement officieel gestart.


Accommodatie.


Alle wedstrijden worden gespeeld in het biljartpaleis van de organiserende vereniging “Hoogeveense Biljart Club”. Het is een van de mooiste en modernste van Nederland met 5 “normale tafels” en 2 grote biljarts. In “L ‘Acquit”, de naam van onze zaal, worden Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd. Zelfs het Wereldkampioenschap Driebanden groot voor de jeugd is er enkele jaren geleden gehouden.

De Stichting Biljarten voor Goede Doelen in Drenthe en omstreken is gelieerd aan de Hoogeveense Biljart Club.

Impressie van een middagsessie


In 2018 nam onze Commissaris van de koning mevrouw Jetta Klijnsma de honneurs waar. Door haar handicap kon zij niet daadwerkelijk de afstoot doen, maar Juliette Blokzijl nam deze taak over.De prijsuitreiking.


Dit jaar vinden de finale wedstrijden en de aansluitende prijsuitreiking plaats op de eerste zaterdag van juni. Ieder jaar reikt een van de burgemeesters met een kinderdagverblijf binnen zijn gemeentegrenzen de prijzen in de verschillende categorieën uit. Ook worden de traditionele cheques overhandigd aan de vertegenwoordigers van de kinderdagverblijven. De eveneens door ons gesponsorde Altiband uit Meppel staat garant voor een sfeervolle stemming